Skip to main content

TP Rehber

Son bir buçuk aydır üzerinde çalıştığım proje sonunda bitti. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ 'nin (TPPD) benzin istasyonlarından daha iyi hizmet vermek için istediği bu uygulama beklediğimden güzel oldu. Başlangıçta piyasadaki türevlerini ve benden istediklerini gördükten sonra kendimi geliştirmem gereken bir çok konu vardı. Bir buçuk ay boyunca hem yeni şeyler öğrendim hemde bunları TPPD nin istediği özellikler haline getirdim. Bu süreçte her daim yanımda olan Tuğrul Meşebaşı'da uygulamının iOS versiyonunu hazırladı. İki platform üzerinde kullanım ve performans farkları oluşmaması konusunda sürekli birlikte testler yaptık. Sonuçta bugün sonunda iki platformda da bizim testlerimizde hatasız çalışan TP Rehber uygulaması bitti. Gün içerisinde Play Store da yayınladığımız uygulama şuan indirilebilir durumda. En kısa zamanda iOS platformundaki onaylama sürecinden sonra Tuğrul abinin yazdığı uygulamada kullanıcılarla buluşacak.

Bu uygulamada Polaris Map Library, Actionbar Sherlock ve jQuery Library 'lerinden yararlandım. Üç kütüphanede developerın hayatını kolaylaştıran özelliklere sahipler ama iki ay kadar önce çıkan Polaris Map Library harita ile olan süreci inanılmaz kısalttı. Bu kütüphaneleri yazan developerlara sonsuz teşekkür ediyorum.

Türkiye Petrolleri, TP Rehber adlı uygulama ile mobil dünyasında da hizmetinizde…

TP Rehber uygulamamız ile;

- Konumunuza en yakın TP istasyonlarını listeleyebilir, Otoyakıt hizmetine göre filtreleyebilir, diğer bir istasyonuna rota çizebilirsiniz.
- Türkiye'deki tüm il ve ilçelerde bulunan TP istasyonlarını aratabilir ve istasyon adı, adres, telefon, konum bilgilerini görüntüleyebilir, listede Otoyakıt hizmeti veren TP istasyonlarını filtreleyebilir, program üzerinden anında arama yapabilirsiniz.
- Türkiye Petrolleri web sayfamızda yayınlanan akaryakıt ürün fiyatlarını il, ilçe ve ürün bazında filtreleyerek listeleyebilirsiniz.
- Türkiye Petrolleri’ne ait son kampanya ve haberleri görüntüleyebilir, pompa üzerinden anında indirim yapan CrediTP kartı hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Yolculuk yapacağınız iki ili seçerek, yol güzergahınız üzerinde bulunan TP istasyonlarını listeleyebilirsiniz. Dilerseniz güzergah üzerinde yalnızca Otoyakıt olan bayilerimizi görüntüleyebilirsiniz.
- Uygulamamızda yer alan Hız Ölçer modülü ile anlık hızınızı uygulama üzerinden takip edebilirsiniz.
- Geri bildirim modülü ile uygulama ya da TP istasyonlarımız ile ilgili düşüncelerinizi bizlere anında ve aracısız iletebilirsiniz.

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ, 2006 yılında yüzde 100 milli sermaye ile kurulmuş olup, istasyon ağını istikrarlı bir şekilde genişletmektedir. Milli kuruluşumuz, yaklaşık 200 istasyonuyla şimdiden “Türkiye’nin Gücünü Depoluyor” ve size hayırlı yolculuklar diliyor.

Comments

  1. Cok sağol dostum. Beğenmene çok sevindim. Uygulamının son halinden bende cok memnun kaldım.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Using Accelerometer when Screen Off

Introduction Android Phones have a lot of built-in sensor such as gyro, proximity and accelerometer. Using Accelerometer in Android is a known thing. For listening sensors, class or service needs a SensorEventListener implementation. An Activity is only exists when you are seeing it. When phone enters standby mode, activity which was recently active frozen and restored whenever needed. While this frozen time, activity doesn’t run. Because of that it doesn’t need sensor updates. And Android stop to listen some sensors for power management. Services have this condition like classes (activity). In contrast to class, a service run every time, even when phone is in standby mode. Therefore Services needs sensor updates for some situations. But android stop to listen some sensor(accelerometer) in some different phones. There is a solution for that. This is not an exact solution but it work with a lot of phones. With a BroadcastReceiver listen   Intent. ACTION_SCREEN_O

Eclipse'te Android Sanal Makinesi oluşturma

Eclipse'te oluşturduğumuz projeleri denemek için Eclipse'te Android Sanal makinesı oluşturabiliriz. Bu yaptığımız programları önce bilgisayar üzerinde denememiz ve ilk izlenimlerimizi oluşturmamız için önemlidir. Her android sürümü için farklı sanal makine oluşturabileceğimiz için yazdığımız programın farklı sürümlerde nasıl çalıştığını görmemize yardımcı olur. Bu sanal makineyi önceki yazılarda anlattığımız şekilde kurduğumuz Eclipse'te  bir kaç adımda oluşturabiliriz. Bunun içim aşağıdaki adımları izlememiz yeterli olucaktır. Windows-> AVD Manager a tıklayalım. Açılan pencerede sağ üstten "New"e basarak yeni sanal makine oluşturacağımız ekrana gelelim. Burda "Name" kısmına istediğimiz ismi yazabiliriz. Ama tavsiyem oluşturacağınız android sürümü ile alakalı isimler verin. örn: Android 2.1 sürümü için Andro_2.1 şeklinde isim verebilirsiniz. "Target" kısmında oluşturacağınız sanal makinenin API sini seçmelisiniz. SD kart kısmına

How to change position of MyLocationButton on new Map API v2? Explained

When an app use map and design some layout on this map (TextView, Button or image), developer needs to change position of default buttons of map view. (MyLocationButton, ZoomControl or compass...) As far as i know, there are two possible way for changing position of myLocationButton's position. 1- * - Disable it     * - Create new button programmatically     * - Add animateCamera(toCurrentLocation) to onClickListener of this button     * - And place it wherever you want But if you don't want to write all that there is a hack for that. 2 - * - findViewById() of hardcoded button with; ZoomControl id = 0x1 MyLocation button id = 0x2      * - And do whatever you want: // Find map fragment SupportMapFragment mapFragment = (SupportMapFragment) getSupportFragmentManager().findFragmentById(R.id.map); // Find myLocationButton view View myLocationButton = mapFragment.getView().findViewById(0x2); if (myLocationButton != null && myLocationButton.get