Skip to main content

TP Rehber

Son bir buçuk aydır üzerinde çalıştığım proje sonunda bitti. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ 'nin (TPPD) benzin istasyonlarından daha iyi hizmet vermek için istediği bu uygulama beklediğimden güzel oldu. Başlangıçta piyasadaki türevlerini ve benden istediklerini gördükten sonra kendimi geliştirmem gereken bir çok konu vardı. Bir buçuk ay boyunca hem yeni şeyler öğrendim hemde bunları TPPD nin istediği özellikler haline getirdim. Bu süreçte her daim yanımda olan Tuğrul Meşebaşı'da uygulamının iOS versiyonunu hazırladı. İki platform üzerinde kullanım ve performans farkları oluşmaması konusunda sürekli birlikte testler yaptık. Sonuçta bugün sonunda iki platformda da bizim testlerimizde hatasız çalışan TP Rehber uygulaması bitti. Gün içerisinde Play Store da yayınladığımız uygulama şuan indirilebilir durumda. En kısa zamanda iOS platformundaki onaylama sürecinden sonra Tuğrul abinin yazdığı uygulamada kullanıcılarla buluşacak.

Bu uygulamada Polaris Map Library, Actionbar Sherlock ve jQuery Library 'lerinden yararlandım. Üç kütüphanede developerın hayatını kolaylaştıran özelliklere sahipler ama iki ay kadar önce çıkan Polaris Map Library harita ile olan süreci inanılmaz kısalttı. Bu kütüphaneleri yazan developerlara sonsuz teşekkür ediyorum.

Türkiye Petrolleri, TP Rehber adlı uygulama ile mobil dünyasında da hizmetinizde…

TP Rehber uygulamamız ile;

- Konumunuza en yakın TP istasyonlarını listeleyebilir, Otoyakıt hizmetine göre filtreleyebilir, diğer bir istasyonuna rota çizebilirsiniz.
- Türkiye'deki tüm il ve ilçelerde bulunan TP istasyonlarını aratabilir ve istasyon adı, adres, telefon, konum bilgilerini görüntüleyebilir, listede Otoyakıt hizmeti veren TP istasyonlarını filtreleyebilir, program üzerinden anında arama yapabilirsiniz.
- Türkiye Petrolleri web sayfamızda yayınlanan akaryakıt ürün fiyatlarını il, ilçe ve ürün bazında filtreleyerek listeleyebilirsiniz.
- Türkiye Petrolleri’ne ait son kampanya ve haberleri görüntüleyebilir, pompa üzerinden anında indirim yapan CrediTP kartı hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Yolculuk yapacağınız iki ili seçerek, yol güzergahınız üzerinde bulunan TP istasyonlarını listeleyebilirsiniz. Dilerseniz güzergah üzerinde yalnızca Otoyakıt olan bayilerimizi görüntüleyebilirsiniz.
- Uygulamamızda yer alan Hız Ölçer modülü ile anlık hızınızı uygulama üzerinden takip edebilirsiniz.
- Geri bildirim modülü ile uygulama ya da TP istasyonlarımız ile ilgili düşüncelerinizi bizlere anında ve aracısız iletebilirsiniz.

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ, 2006 yılında yüzde 100 milli sermaye ile kurulmuş olup, istasyon ağını istikrarlı bir şekilde genişletmektedir. Milli kuruluşumuz, yaklaşık 200 istasyonuyla şimdiden “Türkiye’nin Gücünü Depoluyor” ve size hayırlı yolculuklar diliyor.

Comments

  1. Cok sağol dostum. Beğenmene çok sevindim. Uygulamının son halinden bende cok memnun kaldım.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

How to change position of MyLocationButton on new Map API v2 - 2

In my previuos post[1], i mention a workaround for changing buttons on Google Map which we use with google services. It is good to know they listen developers and make their products more development friendly. (I hope it goes like that way all the time and all the product lines of Google) Now we have a method for setting padding of map. It is add padding to useful area of map. We can see full screen map but with padding we can use prefered area of it. It is good for overlay action bar and other things on map view. [ 2] They write a blog and take a video about it. Read blog and watch video if you are using google map in your app :) [3] And finally, They add this method because of this issue. That means, if you find a bug or want extra feature from and api, write to google via this issue tracking system. [1] http://blog.kozaxinan.com/2013/08/how-to-change-position-of.html [2] https://developers.google.com/maps/documentation/android/map#map_padding [3] http://googlegeodeve

How to set alarm to show a notification at future date with AlarmManager?

Lets assume you want to do a job a future time or show a notification at a selected time. AlarmManager can help to send an intent in future time. First we need to select date, Lets create a date in 2050, Calendar calendar = Calendar. getInstance () ; calendar.set(Calendar. YEAR , 2050 ) ; Date date = calendar.getTime() ; For showing notification we need a service. public class AlarmReceiver extends Service { public AlarmReceiver() { } @Override public IBinder onBind (Intent intent) { } } Add service to Manifest.xml <service android :name= "com.kozaxinan.example.alarm.AlarmReceiver" android :enabled= "true" android :exported= "true" > </service> We will modify AlarmReceiver for sending notification. But first we need to register a alarm. AlarmManager alarmManager = (AlarmManager) getSystemService( ALARM_SERVICE ) ; Intent intent = new Intent( this, AlarmReceiver. class ) ; intent.putExtra( &q

Finally I released my First Game; The Red Button

Finally I released  "The Red Button Don't Touch It" . My First Game for Android. Game has only one objective; be fast enough to react and click the green button. Playstore Link :  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kozaxinan.redbutton Please don't hesitate to give me feedback!