Skip to main content

Android Telefonlarda Usb Problemi

Telefonum kendi kendine araba moduna girmeye ve şarj sırasında problem yaratmaya başladı. Genel olarak sorun usb portu ile alakalı olduğu kesindi. Telefonu bilgisayara taktığım zaman tanıyamıyor, bazen şarj oluyor bazen olmuyor, bazen takılı değilken bile şarj olduğunu zannediyordu. Sorunu yazılımsal olabilir diye her türlü şeyi denedim ama çözüm olmadı.

Sorunun çözümü olarak internette okuduğum ingilizce kaynaklarda USB portun 4 ve 5 inci pinlerinde gizli olduğunu öğrendim. Telefon 4 ve 5. pinler üzerinde direnç oluşunca (yağ, su, kir vb.) telefon araçta kullanıldığını zannediyor. Donanımsal bu uyarı yazılımsal desteklenmediği için telefon saçmalıyor.

Çözüm ise aslında çok basit ama uygularken dikkatli olmak lazım. Öncelikle kendiniz uğraşmanızı tavsiye etmiyorum. Bir profesyonele danışın yada teknik servise götürün.

CİHAZINIZDA OLUŞABİLECEK PROBLEMLERDE TÜM SORUMLULUK SİZE AİTTİR. BU YAZIDA ANLATTIKLARIM KENDİ TECRÜBELERİM VE YABANCI FORUMLARDAN OKUDUKLARIMDAN İBARETTİR.

1- Ama herşeye rağmen kendiniz uğraşmak isterseniz öncelikle bir fırça, bir kürdan, peçete ve kolanya( tercihen contact sprey ama ben tatilde olduğum için bulamadım).
Amacımız usb portu temizlemek. İşlem sırasında TELEFONU KAPATIN VE BATARYASINI SÖKÜN.
2- İlk olarak kürdan ile içindeki pamukçuk ve iplikleri temizlemeye çalışın. Kuvvet kulanmayın ve nazikçe davranın. Pinlere zarar vermemeye çalışın.
3- Ardından fırça ile nazikçe temizleyiniz.
4- Sonrasında kolanyalı peçete yada mendili kullanarak pinleri silmeye çalışın. Kürdan yardımcı olabilir ama cok zorlarsanız USB portu yamuktabilir yada kırabilirsiniz unutmayın.
5- Ardından kurumaya bırakın. Benzer bir işlemi içine çok bir şey sokmamak ile USB kabloyada uygulayabilirisiniz.
6- Son olarak kesin kuru olduğundan emin olmadan deneme yapmayın telefonu açmayın.

Bu yöntem bende işe yaradı. Bu yöntemi telefonumun zaten garantisi olmadığı için denedim ve USB portu tamamen sökerek temizledim. Her ihtimale karşı. Ama KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM:

Comments

  1. Bunun aynisini bir HTC cihazda da duymustum. Sanirim bir de ozel spreyler varmis. Cocuk oyle cozmustu. Spreyi sikiyormussun ve cozuluyormus.

    ReplyDelete
  2. dediğin sprey yağsız contact sprey olmalı. Evde vardı ama memlekette olduğum için en ilkel yöntemlere başvurdum. Bes gun boyunca cok sinir etti telefon. Özellikle kapattıgım zaman tekrar acılması cok ilgincti...

    ReplyDelete
  3. sağolasın hocam. Açıklamanda gayet anlaşılır olmuş. Yardımların için teşekkürler

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

How to change position of MyLocationButton on new Map API v2 - 2

In my previuos post[1], i mention a workaround for changing buttons on Google Map which we use with google services. It is good to know they listen developers and make their products more development friendly. (I hope it goes like that way all the time and all the product lines of Google) Now we have a method for setting padding of map. It is add padding to useful area of map. We can see full screen map but with padding we can use prefered area of it. It is good for overlay action bar and other things on map view. [ 2] They write a blog and take a video about it. Read blog and watch video if you are using google map in your app :) [3] And finally, They add this method because of this issue. That means, if you find a bug or want extra feature from and api, write to google via this issue tracking system. [1] http://blog.kozaxinan.com/2013/08/how-to-change-position-of.html [2] https://developers.google.com/maps/documentation/android/map#map_padding [3] http://googlegeodeve

How to set alarm to show a notification at future date with AlarmManager?

Lets assume you want to do a job a future time or show a notification at a selected time. AlarmManager can help to send an intent in future time. First we need to select date, Lets create a date in 2050, Calendar calendar = Calendar. getInstance () ; calendar.set(Calendar. YEAR , 2050 ) ; Date date = calendar.getTime() ; For showing notification we need a service. public class AlarmReceiver extends Service { public AlarmReceiver() { } @Override public IBinder onBind (Intent intent) { } } Add service to Manifest.xml <service android :name= "com.kozaxinan.example.alarm.AlarmReceiver" android :enabled= "true" android :exported= "true" > </service> We will modify AlarmReceiver for sending notification. But first we need to register a alarm. AlarmManager alarmManager = (AlarmManager) getSystemService( ALARM_SERVICE ) ; Intent intent = new Intent( this, AlarmReceiver. class ) ; intent.putExtra( &q

Finally I released my First Game; The Red Button

Finally I released  "The Red Button Don't Touch It" . My First Game for Android. Game has only one objective; be fast enough to react and click the green button. Playstore Link :  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kozaxinan.redbutton Please don't hesitate to give me feedback!